Spannend speelplein

Wist u dat basisschool De Duinsprong ook een eigen stichting heeft? Het is Stichting Spannend Speelplein en wordt vertegenwoordigd door leerkrachten en ouders van De Duinsprong. Ongeveer 4 keer per jaar vergaderen wij op een avond onder leiding van een voorzitter. De naam van onze stichting zegt het al, maar stichting Spannend Speelplein zorgt ervoor dat het speelplein van basisschool De Duinsprong er aantrekkelijk uit ziet voor de leerlingen. Om dit te kunnen realiseren worden er jaarlijks een aantal activiteiten georganiseerd door de stichting. Een paar voorbeelden leest u hieronder.

Aan het begin van het schooljaar vindt de Fancy Fair plaats. Dit is een leuke markt met allerlei (spel)activiteiten, onder het genot van een hapje en een drankje. Bij de Fancy Fair is iedereen welkom, ook de mensen uit de buurt betrekken we hierbij. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het speelplein.

Rond Pasen organiseert de stichting altijd de bloemetjesactie. De leerlingen van de school worden dan verzocht om bloemetjes te gaan verkopen. De bloemetjes zorgen niet alleen voor gezelligheid in huis, maar hiermee zamelen we ook weer geld in voor het speelplein.

Een ander belangrijk onderdeel van stichting Spannend Speelplein is het inzamelen van textiel. De blauwe textielcontainer staat op het kleine plein en wordt een aantal keer per jaar geleegd. Hebt u kleding, knuffelbeesten, vlaggen, (hand)doeken of schoenen, die u niet meer draagt? Dan mag het in de textielcontainer. Het textiel hoeft niet heel te zijn, maar wel droog en schoon. Door het inleveren van uw textiel in de blauwe container kunt u ook uw steuntje bijdragen aan het speelplein van basisschool De Duinsprong.

Tot slot is het ophalen van het oud papier een grote inkomstenbron voor het speelplein. Iedere derde zaterdag van de maand halen wij met aantal leerkrachten en ouders het oud papier op in bepaalde wijken in Drunen. Het ophalen van het oud papier verloopt volgens een schema, waardoor iedereen slechts 1 keer per jaar aan de beurt is. Ruim van te voren wordt dit schema naar alle mensen, die meelopen, gestuurd. Op de ochtend zelf verzamel je rond 8.45 uur in de koffiekamer van het hoofdgebouw van De Duinsprong. Er zijn altijd leerkrachten aanwezig, die de ouders wegwijs kunnen maken. Vervolgens komen er 3 vuilniswagens, waarvan de chauffeurs bekend zijn met de routes. Per vuilniswagen gaan er 2 of 3 mensen mee en halen het oud papier dan op. Doordat je met meerdere mensen op een wagen staat, wordt het minder zwaar en is de activiteit voor iedereen toegankelijk. Rond 12.00 uur zit de taak erop en kom je terug bij De Duinsprong. Hebt u er altijd al van gedroomd om achterop te staan bij een vuilniswagen? Dan is dit uw kans! Twijfel niet en meld u aan door een mailtje te sturen naar maartje.smits@scalascholen.nl.

Bent u na het lezen van deze informatie of na het deelnemen aan de verschillende activiteiten enthousiast geworden over onze stichting? En zou u wellicht mee willen draaien in de stichting? Neem dan via een mailtje contact op met Maartje Smits: maartje.smits@scalascholen.nl. We kijken dan samen naar de mogelijkheden op dat moment en wellicht hebben we een plekje vrij voor u binnen de stichting.

Met vriendelijke groet,

Stichting Spannend Speelplein

Speelplein-1
Speelplein-2
Speelplein-3
Speelplein-4
Speelplein-5
Speelplein-6
Speelplein-7
previous arrow
next arrow
Shadow